Дома > Вести > Вести од индустријата

How long does the brake shoe last?

2022-06-25

Според нормалните услови на возење, работниот век на шпакот на предната сопирачка е околу 30.000-50.000 km, а работниот век на задниот шпиц е околу 60.000-100.000 km.
1. Откако начепкалка за сопирачкиx
2.чепката за сопирачките се нарекуваат и влошки за сопирачките.Пауза за сопирачкие најважната безбедносна компонента во системот за сопирање на автомобилите. Паувката на сопирачката игра одлучувачка улога во сите ефекти на сопирањето. Значи, добрата влошка за сопирачките е богот на заштитата и автомобилот.
3.чепкалка за сопирачкигенерално е составен од челична плоча, леплив изолациски слој и блок од триење. Челичните плочи треба да бидат обложени со боја против 'рѓа. Следење на температурата на печката Smt-4 се користи за откривање на распределбата на температурата за време на процесот на обложување за да се обезбеди квалитет на облогата. Изолациониот слој се состои од материјал кој не пренесува топлина за топлинска изолација. Блокот за триење се состои од материјал за триење и лепило. Истиснување на сопирачките на дискот на сопирачката или триење на барабанот на сопирачката, така што возилото го забавило сопирањето. Блокот за триење постепено ќе се истроши поради триење. Во принцип, поевтините влошки за сопирачките се истрошија побрзо.


brake shoe
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept